سمپاشی علیه پشه آئدس در بندرعباس آغاز شد
نوشته شده توسط : ادمین

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان:
سمپاشی علیه پشه آئدس در بندرعباس آغاز شد

سمپاشی پشه

رکنا: سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: پشه خطرناک آئدس در بندرعباس مشاهده و سمپاشی محله به محله علیه آن آغاز شده است.


سمپاشی علیه پشه آئدس در بندرعباس آغاز شد
علی بابا
به گزارش رکنا در هرمزگان؛ دکتر فاطمه نوروزیان دراین زمینه به رسانه ها اعلام کرد: در ۲ روز گذشته متاسفانه این پشه در محلات شهر بندرعباس مشاهده و توسط همکاران حشره شناس صید شده است .


وی با تاکید بر خطرناک بودن این پشه تصریح کرد: پشه صید شده خطر ویروسی نداشت و تاکنون نیز بیمار مشکوک نداشتیم اما نیاز است شهروندان رعایت موارد پیشگیرانه را به سرعت در دستور کار قرار دهند.

رییس روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی استان اضافه کرد: از جمله اقداماتی که باید انجام شود این است که پشه‌های بالغ باید از بین بروند و تا شعاع یک کیلومتری مکان مشاهده آن باید ضدعفونی شود.

نوروزیان گفت: یکی از مناطقی که این پشه در آنجا زیست می‌کند بشقاب‌های زیر گلدان و اطراف آن است که آب در آنجا می‌ماند و گیاه بامبو نیز محلی برای رشد این پشه است و نقاطی که آب کولر جمع می‌شود نیز محل دیگری برای رشد و نمو این پشه خطرناک است.

وی ادامه داد: موارد یاد شده محل تخم ریزی و رشد پشه است و به همین دلیل باید در منازل نیز سم پاشی شود و وزارت نیز بهداشت تعلل در خصوص سم پاشی را جایز ندانست و اعلام کرده باید به سرعت سم پاشی صورت گیرد.

آئدس را بیشتر بشناسیم

این پشه ناقل بیماری های خطرناک و کشنده ای همچون تب دنگی(دانگ) است که واکسن و درمان قطعی تاکنون برای آن کشف نشده است.

آئدس که به ببر آسیایی نیز مشهور است ، بیشتر در مناطق استوایی جهان به ویژه آسیای جنوب شرقی وجود دارد و به تازگی شیوع بالای آن در برخی از کشورها گزارش شده که با توجه به انتقال آن از طریق جابجایی کالا در سفرهای تجاری و همچنین سفرهای تفریحی، خطر جدی برای سلامت جامعه است.

ببر آسیایی یا همان پشه آئدس دارای ۲ بال فعال و یک جفت بال تحلیل رفته به نام هالتر، خرطوم بلند با قطعات دهانی گزنده، مکنده در جلو سر، وجود فلس‌های کوتاه و متراکم روی سینه، پا و رگ بال‌ها، رگ‌بندی مشخص بال و بندبند بودن روی شکم، پوشیده بودن سینه از فلس‌های قهوه‌ای تیره یا متمایل به سفید است .

راه تولید مثل این پشه، تخم‌گذاری در آب‌های راکد است و قادر خواهد بود در کوچک‌ترین آب‌های سطحی مانند آب گلدان، پشت کولرها و چاله‌ها ، تخم ریزی کند.

تب دنگی که از آن به عنوان 'تب استخوان شکن' نیز یاد می شود، یکی از بیماریی هایی است که از طریق آئدس منتقل می شود.

درد شدید حاصل از این بیماری به گونه ای است که فرد تصور می کند، استخوان هایش در حال شکستن هستند و از همین رو نیز به تب استخوان شکن معروف شده است.

هرمزگان از جمله استان هایی است که مراودات بسیاری با کشورهای همسایه دارد و شاهد ورود و خروج بالای اتباع بیگانه چه به صورت مجاز و یا غیرمجاز در این استان هستیم که این مساله هرمزگان را در معرض خطر بالای ورود این پشه و احتمال استقرار آن قرار داده است زیرا که ببر آسیایی برای ورود و خروج از مرزها نیازی به مجوز ندارد.

ورود لاستیک‌های مستعمل، نی‌های بامبوی وارداتی، کالاها و اجناس وارد شده از کشورهای آلوده از طریق کشتی و هواپیما، از جمله راه‌های انتقال و ورود این پشه به کشور است.

ببر آسیایی در هر مرحله خون خواری، چندین نفر را می‌گزد و این تغذیه مکرر، موجب بیماری‌های خونریزی دهنده تب دنگی، چیکونگونیا و ویروس زیکا می شود.

به پشه بند دلخوش نباشید

آئدس در ساعات فعالیت انسان خونخواری می‌کند و به همین دلیل استفاده شبانه از پشه بند کمکی در پیشگیری از گزش آن نمی‌کند.

در صورت استقرار و بقای آئدس در هرمزگان، مهار آن نیازمند صرف هزینه بالاست و به همین دلیل اقدامات پیشگیرانه و بیماریابی فعال از مهمترین برنامه های دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برای مقابله با آن است.

به گفته کارشناسان بهداشتی ، با توجه به اینکه یکی از محل های زندگی این پشه در میان لاستیک و لنج های فرسوده است ،شهرداری ها و دهیاری ها باید با همکاری شبکه های بهداشت و درمان تمهیدات لازم جهت جمع‌آوری قایق ها و لاستیک های فرسوده را فراهم کنند.

جابه جایی و از بین بردن لاشه لنج‌های فرسوده به علت اینکه مکانی مناسب برای رشد پشه و تخم‌گذاری است، جمع‌آوری سریع و روزانه زباله‌ها و لاستیک‌های فرسوده در محوطه های بندری و گمرکی، از بین بردن نخاله‌های ساختمانی، نیزارها و آب‌های راکد در حاشیه خورها و سواحل از اقدام‌های ضروری جهت پیشگیری از انتقال و شیوع بیماری در منطقه است.

بهترین خانه سالمندان

 

 





:: بازدید از این مطلب : 7
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 9 اسفند 1400 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: